Kategorier

Guide til bækkenbundstræning med bækkenbundskugler

Guide til bækkenbundstræning med bækkenbundskugler

Opdateret : 28-12-2018 23:47:48
Kategorier : Guides

Som udgangspunkt lyder træning af bækkenbunden måske ikke som den meste erotiske aktivitet, man kan foretage sig, men tag ikke fejl. Selv om bækkenbundskugler, der også er kendt som smart balls, vagina kugler eller elskovskugler, er et vigtigt sundhedsmæssigt træningsredskab, så er der også på mange måder tale om produkter, som er både sjove og frække at anvende. Samtidigt gælder de fordele, kvinder opnår ved effektiv bækkenbundstræning ikke kun i et rent sundhedsperspektiv. Det handler lige så meget om et aktivt og sjovt sexliv – hele livet.

I bund og grund består bækkenbundskugler eller vaginal-æg af en eller flere runde eller ovale kugler, som placeres inde i skeden, hvorefter man træner med dem dels ved at klemme sammen dels ved blot at holde kuglerne på plads. Derudover findes der flere forskellige udforminger af bækkenbundskugler, hvor nogle består af flere kugler sat sammen med stærk silikonesnor, mens andre blot består af en eller to enkelte kugler eller æg.

Både læger, sexologer, jordemødre og andre eksperter er helt enige om at bækkenbundstræning er helt afgørende for at sikre et sundt underliv hos kvinder – og en lang række producenter af erotisk legetøj har derfor udviklet produkter, der netop hjælper kvinder i alde aldre med at sikre effektiv træning af bækkenbunden. Og der er vel at mærke tale om produkter, der lever op til meget høje kvalitetskrav, både hvad angår valget af materiale, der jo helst skal være både 100 procent sikkert og samtidigt glat og behageligt at bruge på kroppens mest følsomme steder.

En af de mest kendte af disse producenter er Je Joue, der har specialiseret sig i sexlegetøj, der specifikt henvender sig til kvinder. De laver blandt andet et sæt med tre forskellige bækkensbundskugler, der alle har forskellig størrelse og dermed henvender sig både til kvinder, der har stor erfaring med træning af bækkenbunden og kvinder som aldrig har givet sig i kast med denne disciplin.

Til sidst i teksten gennemgår vi en række andre gode produkter, ligesom vi giver gode råd til, hvordan de benyttes optimalt. Først og fremmest er der, dog nogle vigtige spørgsmål at besvare. Hvorfor skal man træne bækkenbunden? – og ikke mindst hvordan?

Hvordan træner jeg bækkenbunden?

Bækkenbunden er den gruppe af små muskler som din krop bruger til nogle af de vigtigste funktioner i underlivet. Man kan sige, at det på en måde er disse muskler, der sørger for, at man kan lukke af forneden, hvilket jo må siges at være værdifuldt i forbindelse med toiletbesøg. Men musklerne er ikke særligt store – de er kun på størrelse med en læbe – og derfor kræver det en ganske særlig teknik at træne dem. Træningen foregår ved at lave knibeøvelser, som kan sammenlignes med at klemme læberne i ansigtet sammen, men da det foregår inde i kroppen, kan det for den utrænede være svært at mærke, og her kan bækkenbundskugler, eller yoni æg af høj kvalitet hjælpe, da de gør træningen lidt mere mærkbar – og markant mere effektiv, uden på nogen måde at være ubehagelige at bruge. Tværtimod kan bækkenbundskugler, selv om de ikke direkte er udviklet som sexlegetøj, være et yderst pirrende bekendtskab, ligesom der indenfor elskovskugler og vaginal æg findes en hel verden af forskellige produkter, der udover træning også kan tilbyde lækre vibrationer, der kan kombinere træningen med orgasme.

Stram op efter fødsel

Men i bund og grund handler bækkenbundstræning – og dermed også bækkenbundskugler – om knibeøvelser. Noget som de fleste moderne kvinder – unge som gamle – nok har hørt om, men som ifølge både sexologer og sundhedspersonale ikke kan understreges nok. Især efter fødsel, der selv om det er en lykkelig omstændighed for de fleste kvinder, som bekendt også indebærer en hel del smerte og derudover stiller enormt store krav til muskulaturen i underlivet. Her kan effektiv bækkenbundstræning være nødvendig, lyder det fra sex eksperter, jordemødre og læger.

placering af kuglerne

Når sexlivet skal genstartes efter fødslen, oplever rigtigt mange kvinder således, at de er langt mindre stramme end før. Det kan for nogle føre til problemer med at holde på luft, urin og afførring, ligesom det helt generelt kan føre til dårligere seksuelt selvværd på grund af frygt for, at ens sexpartner ikke længere føler samme friktion under samleje. I begge tilfælde er der tale om reel frygt, men der er heldigvis masser af hjælp at hente i bækkenbundskugler og vaginalæg af høj kvalitet.

Der findes ikke bækkenbundskugler særligt udviklet til gravide, men jordemødre og gynækologer anbefaler alle kvinder, at træne deres bækkenbund både før og efter graviditet. Faktisk lyder et godt råd, at alle kvinder bør lave knibeøvelser tre gange om dagen, og det råd kan hermed suppleres med at bruge bækkenbundskugler i hvert fald nogle gange om ugen.

Knibeøvelser er noget som alle kvinder kan lave, og fordelen er, at når man har fået erfaring med det, kan man faktisk gøre det samtidigt med at man laver alt muligt andet – nogle kvinder fortæller faktisk, at de også bruger elskovskugler/bækkenbundskugler til at øge effekten af deres knibeøvelser både mens de taler I telefon, danser og handler ind – knibeøvelser kan nemlig sagtens udføres i offentligheden uden at nogen opdager det.

Selve knibet laves ved, at man strammer musklerne på samme måde, som man ville gøre, hvis man skulle stoppe strålen, mens man tisser. Det er altså ret enkelt. Og det er bare med at komme i gang.
Og hvis du virkelig vil have en veltrænet bækkenbund til glæde for både dig selv og din sexpartner er det en rigtigt god ide at komme i gang med bækkenbundskugler.

Hvilke bækkenbundskugler skal jeg vælge?

Kært barn har jo tit mange navne, og det er selvfølgelig også tilfældet for bækkenbundskugler, der ofte markedsføres under navne som smart balls, og tro mig, der findes virkelig mange smarte varianter, elskovskulger eller Yoni æg. Yoni er navnet for det kvindelige kønsorgan på det indiske sprog Sanskrit, et sprog der blev talt af verdens første sexologer, der udviklede den frække og fantastiske Kama Sutra-verden og hvor Tantrisk sex også har sig udspring. Mange mener da også, at Yoni lyder pænere end for eksempel skede, kusse eller fisse, og det kan der jo være noget om. Ligegyldigt hvad kuglerne kaldes, er der dog ingen tvivl om, at det er et produkt som alle kvinder vil have glæde af. Men som nævnt findes, der mange forskellige slags, og derfor er det en god ide at studere udvalget lidt, inden der investeres i bækkenbundskugler. Hvis du vælger de rigtige bækkenbundskugler, kan de nemlig blive din bedste ven. – og selv om både step og spinning er sjovt, så er der altså her tale om en træningsform, som virkelig giver velvære.

Først og fremmest skal du dog afgøre med dig selv, hvilke forventninger, du har til dine nye bækkenbundskugler. Handler det alene om at blive mere stram forneden og få en stærkere muskulatur i underlivet? Noget som gavner både sundheden og sexlivet, og hvor bækkenbundskugler virkeligt kommer til deres ret. Eller handler det lige så meget om, at det skal være sjovt at træne bækkenbunden, og at træningen helst skal kombineres med pirrende nydelse.

Bækkenbundskugler fra Fifty Shades of GreyBen-Wa-Balls-Fifty-Shades-of-Grey

Uanset hvilken af de to tilgange, du ønsker, findes der bækkenbundskugler, smart balls, elskovskugler og vagina kugler, der kan tilfredsstille dit behov.

Et af de mest populære produkter på markedet er faktisk et sæt bækkenbundskugler, der kombinerer disse to tilgange. Det er produktet Delicious Pleasure Ben Wa Balls, der er udviklet i samarbejde med selveste forfatteren til den frække triologi Fifty Shades of Grey, E.L. James. En kvinde, der ved, hvad det handler om, når det kommer til kvinders sexualitet og de mere intime dele af kroppen.

Med disse bækkenbundskugler er der tale om et produkt, der både kan være sjovt og pirrende at bruge alene og sammen med en partner som et rendyrket sexlegetøj, og samtidigt er det et produkt, som giver en rigtig god bækkenbundstræning. Samtidigt er elskovskuglerne fra Fifty Shades of Grey udviklet med en relativt lav vægt og stor størrelse på kuglerne, der gør dem særdeles velegnet til kvinder, der kun har begrænset eller ingen erfaring med at benytte bækkenbundskugler.

Netop vægt og størrelse på kuglerne er nemlig helt afgørende parametre, når man skal vælge, hvilke bækkenbundskugler, man skal investere i. Og dertil kommer så selvfølgelig materialevalget. Alt dette har meget stor betydning for sværhedsgraden, og hvor erfaren, man skal være ud I bækkenbundstræning for at få glæde af produktet.

Til nybegyndere – og de let øvede – elskovskugler anbefales af gynækologer

Er det første gang, du forsøger dig med bækkenbundskugler, venter der dig en verden af sjove, spændende og dejlige oplevelser. Men for at få en succesopevelse, er der en række ting, som det er vigtigt at være opmærksom på. Først og fremmest skal du overveje hvilket materiale, du har det bedst med. Hos Alor.dk lever alle produkter op til høje kvalitetskrav, og det gælder også for bækkenbundskugler og vibrator-æg, hvor du kan være helt sikker, uanset om du vælger bækkenbundskugler i latex eller i silikone.Je Joue elskovskugler

Det er til gengæld vigtigt, at du vælger et materiale som føles lækkert for dig. Derudover findes der en række forskellige udformninger, hvor nogle bækkenbundskugler nærmest har dråbeform, andre er formet som æg og andre igen har en helt rund kugleform. Som nybegynder kan det være en fordel at vælge bækkenbundskugler med en helt glat overflade i et blødt materiale.

Et godt sted at starte er Je Joue Bækkenbundskugler. Her får man nemlig et sæt med tre forskellige “sværhedsgrader”, hvor man kan starte med den store og meget lette kugle og så, efterhånden som man får træning, kan avancere til en af de tungere og mindre versioner. Sættet fra Je Joue består af tre forskellige, som man kan løbende kan variere imellem, og sættet er ikke kun eksklusiv kvalitet, det er også anbefalet af en lang række eksperter på området, og både jordemødre og sexologer har anbefalet dette produkt.

Et andet produkt, som ligeledes er udformet, så det giver den maksimale træning af bækkenbunden, er Terah bækkenbundskugler. De er udviklet af producenten Vibe Therapy, der har specialiseret sig i feminint og terapeutisk sexlegetøj til kvinder. Vagina kuglerne fra Vibe Therapy er super gode både til kvinder, der skal til og i gang og til øvede brugere af bækkenbundskugler.

Til de erfarne og eventyrlystne – produkter med vibratorTræning med Reign æggene

Som nævnt er bækkenbundskugler hovedsageligt et vigtigt produkt, fordi de er med til at sikre en sund bækkenbund og dermed et sundt sexliv og et liv uden problemer med inkontinens og lignende. Men der er mange andre fordele ved de små elskovskugler, og der er samtidig rig mulighed for at have det rigtig sjovt samtidigt med, at man træner.

En af de producenter, som er med til at sikre det, er eksklusive Vibe Therapy, der udover de ovennævnte Terah Bækkenbundskugler også laver det såkaldte FUN TOYS GBALLS 2, der har en trådløst styret vibrator. Dette vibrator æg har alle fordelene ved de klassiske bækkenbundskugler, men kombinerer dette med at sende ekstremt pirrende vibrationer ud i de meste erogene zoner i underlivet. Dermed er der her tale om et mere klassisk sexlegetøj, som tilmed sagtens kan anvendes sammen med en partner.

Andre eksempler på bækkenbundskugler med vibrator er Velvet Red Balls og Love Balls, der begge er egner sig rigtigt godt både til træning af bækkenbunden og til frække lege alene eller sammen med en partner.

Bækkenbundskugler øger kropsbevidstheden – og mænd elsker dem

Der findes en lang række forskellige virkeligt gode bækkenbundskugler både med og vibrator, og så længe man vælger et produkt af høj kvalitet, og bruger tid på at øve sig i at bruge bækkenbundskuglerne rigtigt, så vil næsten alle kvinder få rigtigt meget for pengene ved at investere i bækkenbundskugler. Ikke kun fordi, man bliver markant mere bevidst om sin egen krop og bedre til at mærke, hvad der egentlig sker inde i dig selv, men også fordi, effektiv træning med bækkenbundskugler gør dig til en bedre elsker – og derfor er bækkenbundskugler da også noget, som mange mænd synes er interessant.

Bækkenbundskugler øger evnen til at mærke stimulation, og samtidigt giver en veltrænet bækkenbund mulighed for at gribe fat om partnerens penis under samleje. Uden at bruge hænderne vel at mærke.

Alor.dk har et stærkt udvalg af nogle af markedets bedste bækkenbundskugler, vagina kugler eller elskovskugler, der er målrettet alle typer af kvinder og kvinder i alle aldre. Føler du behov for at, der skal ske noget nyt i dit sexliv, eller ønsker du at blive lidt strammere i de nedre regioner, eller vil du sikre dig, at du aldrig får problemer med for eksempel inkontinens, når du bliver ældre, er det bare med at følge anbefalingen fra jordemødre og gynækologer og gå på opdagelse i udvalget. Bækkenbundskugler kan blive noget af det bedste du nogensinde har gjort for dig selv – og for din sexpartner.

Tilføj en kommentar

 (Med https://)